ONTSTRESSEND DE ZOMER DOOR

Goh dat is best leuk! Ben ik gevraagd door ‪#‎hallopeelenmaas voor het schrijven van een zomer gastcollumn.

Dit regionaal krantje HALLO Peel en Maas valt vandaag huis aan huis bij alle inwoners van Peel en Maas in de brievenbus

Benieuwd waar de zomercollumn over gaat?

Lees dan snel verder! #ontstressenddezomerdoor Veel leesplezier!

ontstressend de zomer door

Ontstressend de zomer door

Met een tevreden en voldaan gevoel sluit ik de deuren van mijn praktijk. De vakantie kan beginnen!

Met een pup van een paar weken oud, was het voor ons dit jaar niet zo handig om een vakantie te boeken. Best een beetje vreemd, aangezien we vorige jaren wel altijd een paar weken erop uit zijn geweest. Niet dat deze vakanties heel spannend waren, maar even weg van je dagelijkse ritme is toch ook wel héél fijn.

Verschillende gesprekken en situaties uit mijn praktijk waardoor mensen klachten krijgen of “vastlopen” passeren nog even de revue. Ik bedenk me dat we eigenlijk best wel kuddedieren zijn.

We werken ons het hele jaar uit de naad en rond januari bedenken we dat we het toch écht verdiend hebben om in de zomer een paar weken vrij te zijn. Om even helemaal tot rust te kunnen komen in een heerlijk warm land.

Wanneer de vakantie in zicht komt tellen we de dagen af omdat we nog snel een aantal deadlines moeten halen. Op de valreep willen we nog dat toffe shirtje en andere hebbedingetjes scoren.

We kijken er halsbrekend naar uit dat we eindelijk niks moeten en tijd hebben voor elkaar.

We maken alvast een voorstelling hoe we tot rust komen op dat heerlijke strandbedje aan die prachtige Riviera met die stralende blauwe lucht.

De laatste vrijdag een paar uurtjes werken en dan zo snel mogelijk vertrekken. Er mag immers geen dag verloren gaan. Vervolgens belanden we in een ellenlange file tussen vrachtwagens, caravans en auto’s met vouwwagens. Na menige irritaties te hebben doorstaan, liggen we als haringen in een ton tussen onze landgenoten aan de Riviera te puffen omdat het zo ontzettend warm is. Dat mag de pret niet drukken!

Terwijl ik in de achtertuin op mijn ligbedje geniet van de rust, samen met een pup die af en toe met een kwispelstaartje enthousiast komt aanzetten, mijmer ik nog even verder. Wat hebben we het toch goed, dat we ons hier druk over kunnen maken. Heerlijk, geen vakantiestress dit jaar.

Judith Gubbels

https://www.facebook.com/PuurKracht.nl/

08/18/2016