Loslaten van ballast

Loslaten van spullen – Loslaten van ballast

Heerlijk dat voorjaar! De natuur is weer heerlijk fris groen, je krijgt zin om alles eens goed schoon te maken en eens goed op te ruimen. Weg met al die overbodige rommel!

Rommel en ballast kan zorgen voor chaos en onrust, last die nutteloos is en overbodig. Eens flink opruimen en ruimte creëren zorgt voor meer rust en een gevoel van blijheid en ruimte. Heb je letterlijk last van teveel ballast dan merk je dit o.a aan een vol hoofd, druk op je hoofd of schouders.

Hoe kom je dan aan al deze ballast zou je zeggen………Door rommel en chaos dus, van jezelf, je omgeving of van anderen. Een dieperliggende oorzaak hiervan zijn

vooral onverwerkte emoties, trauma’s, onverwerkte ballast, beperkende illusies. Het hoort toch zo, ik moet het doen, ik kan de ander er niet alleen mee laten enz.

Goed dus om kritisch te zijn, te zorgen dat je alles weggooit wat niet meer bij je past.
Want opruimen van ballast geeft ruimte, ervaren van innerlijke rust en ont-spanning, nieuwe energie en een gevoel van levensvreugde en vrijheid. Waardoor je je verwerkingsproces optimaal stimuleert en gaat transformeren.

Heerlijk toch dat opruimen!! Ben jij al klaar voor de zomer?!! 🙂

Fijne dag!

Judith