Traumaverwerking

Traumaverwerking
Trauma klinkt nogal heftig en het eerste wat er bij je opkomt zijn dan waarschijnlijk oorlogen, ongevallen, overvallen en verkrachtingen. Maar, alles wat je in je leven tegenkomt en wat niet stroomt, waar weerstand zit, heeft te maken met een onderliggend trauma. Soms zijn dit hele kleine voorvallen die ons lichaam als levensbedreigend ervaren heeft en die daarom traumareactiepatronen geven. Er kunnen dus heel veel situaties zijn waarin trauma speelt. Er kan zelfs sprake zijn van trauma waar je je niet van bewust bent.

Trauma zet zich vast in het lichaam, in de gedachten en ligt opgeslagen in het geheugen van het onderbewuste. Dit bestaat uit de drie-eenheid van geest-ziel- lichaam en dient dan ook op al deze lagen opgelost te worden vanuit de dieperliggende oorzaak. Vanuit dit geheugen gaan we te werk om de angel ofwel dieperliggende oorzaak op te sporen en de klachten op alle drie deze lagen losgelaten kunnen worden.  Een atlascorrectie kan als aanvulling nodig zijn om het zelfhelend vermogen van het lichaam verder te stimuleren.

Je hebt iets vreselijks meegemaakt in het verkeer …

zijn de problemen zo diep geworteld doordat je bijvoorbeeld lijdt aan posttraumatische stress als gevolg van bijvoorbeeld een verkeersongeluk of een ander psychisch probleem, dan helpt Puur-Kracht jou in een professionele begeleiding met de samenwerkende verkeersscholen.

traumatische rijangst als gevolg van een ongeval of bijna-ongeval. Deze vorm van rijangst ontstaat als gevolg van een ernstige stressgevende situatie, zoals ongevallen met zwaar letsel of zelfs dodelijke afloop, waarbij sprake is van levensbedreiging, ernstig lichamelijk letsel of een bedreiging van de fysieke integriteit. Deze situaties zijn voor de persoon traumatisch. Symptomen kunnen zijn: herbeleving (nachtmerries of flashbacks) van het ongeval, vermijding of emotionele uitschakeling van herinneringen aan het ongeval, klinische depressie, ernstige prikkelbaarheid met slaapstoornissen, extreme spanning als gevolg van bepaalde prikkels, irritatie en hevige schrikreacties. Vaak is er sprake van onvoldoende zelfvertrouwen doordat je een gebeurtenis hebt meegemaakt of bang bent om aan het verkeer deel te nemen.

Welke stappen moet ik nemen?
Neem contact op voor een afspraak om uitleg te krijgen over de begeleiding die we persoonlijk op jou toegespitst zullen gaan maken.
Wij helpen jou graag op weg!

Puur-Kracht
Judith Gubbels
tel. 06-22714736
info@Puur-Kracht.nl